Home
Foto's
Nieuws
Showresultaten
Keuringen
Puppies
Vachtverzorging
Contact
Links

 

 

             "Famous Benn van de Buut Vrij Hoeve"

 

 

 

 

 

Famous Benn is officieel DNA getest bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Zodoende dus ook beschikbaar voor buitenlandse Berner teefjes, indien deze zijn goedgekeurd door de rasvereniging van hun eigen land.

 

 

Famous Benn heeft recent een spermaonderzoek gehad, waaruit bleek dat hij veel en zeer levendig sperma heeft.

Famous Benn dekt alleen gezonde teefjes, die zeer recent een swop (bacteriologisch onderzoek) hebben laten doen welke  uiteraard goedgekeurd door de dierenarts is. (Copy van dit onderzoek meenemen bij dekking).

KI en/of gekoeld sperma verzenden (cilled semen) behoort ook tot de mogelijkheden, dit uiteraard na overleg.

Famous Benn is bij de Vereniging van de Berner Sennenhond GOEDGEKEURD als dekreu. Wij zijn lid van de VBSH.

Benn zijn pups zijn herkenbaar aan heavy bone (fors schedel en dikke poten), prachtig ruimgrijpend gangwerk en een zeer lief en leergierig karakter. Tevens heeft Benn een mooie lange staart en mooi donker brand. Benn heeft nog het oorspronkelijke drijf-en-hoed instinct en is tevens gek op zwemmen, wat je soms ook bij zijn pups terug ziet.

 Wij maken gebruik van de 10% regeling. Deze regeling houdt in dat er bij de dekking zelf € 200,- contant wordt betaald. Daarnaast wordt er, als de pups 8 weken zijn, 10% van de verkoopprijs per pup betaald.

De teef wordt dan 2x gedekt. Op het tijdstip dat het progestron goed is of de teef zelf aangeeft dekrijp te zijn. Daarna 1 dag niet. Want het sperma in de teef blijft gemiddeld 36 uur goed. En dan de 2e dekking binnen 48 uur na de 1e dekking. Op deze manier heb je de belangrijkste dekkingsdagen goed benut. Uiteraard in goed overleg tussen teefeigenaar en reu-eigenaar.

Indien u interesse of vragen heeft, kunt u het beste telefonisch contact met mij opnemen; Tel. (0031) 06 11 003 611 of 0521- 351731.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

                                           

 

 

 

 

 

 

"Vom Dürrbächler Wald" is geregistreerd bij de FCI sinds 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

to Top of Page